Inspiratie, kennis en creativiteit. Iedereen in het onderwijs die actief betrokken wordt bij het meedenken over hun ideale leer- en werkomgeving is daarnaar op zoek. Niet alleen opdrachtgevers, bestuurders en beleidsmakers maar juist ook docenten, leerlingen en studenten. Voor al die betrokkenen is er het Inspiratieboek 2015-2020 – Samen Werken aan de School van Morgen.
Meer dan 100 projecten in primair en voortgezet onderwijs
Denk buiten de kaders van het traditionele schoolgebouw en laat je inspireren door 107 prachtig gedocumenteerde en gefotografeerde projecten in het primair en voortgezet onderwijs. Verhalen van gebruikers en opdrachtgevers die met passie vertellen waarom hun nieuwe leer- en werkomgeving zo geweldig is.
Juist in de fase van het programma van eisen, het nadenken over het onderwijs van morgen is het Inspiratieboek een geweldige bron voor nieuwe ideeën. Daarmee wordt het maken van keuzen voor de nieuwe inrichting en huisvesting van het onderwijs een stuk makkelijker. Extra belangrijk in deze tijd waar allerlei vormen van hybride leren ontstaan.
Prachtig naslagwerk voor de Nederlandse scholenbouw
Een prachtig boek dus, juist voor deze tijd: 540 pagina’s vol inspiratie, kennis en informatie. Bovendien is van alle 107 projecten binnen het primair en voortgezet onderwijs veel feitelijke informatie verzameld: omvang, kosten, betrokken partijen, jaar van ingebruikname, noem maar op. Daarmee kun je goed vergelijken.
Ook dat maakt het Inspiratieboek een prachtig naslagwerk over de Nederlandse scholenbouw in de afgelopen vijf jaar. En met vergezichten van visionairs als ecosoof Henk Oosterling, hoogleraar cognitieve psychologie Harold Bekkering, onderwijskunstenaar Sjef Drummen, transitiestrateeg Atto Harsta en toparchitect Thomas Rau ook voor de toekomst!